Welkom bij Yogastudio Sayang Dordrecht!

In onze yoga shala in Dubbeldam kunnen zowel beginnende- als gevorderde yogi's terecht voor yin yoga, power yoga, flow yoga en kinderyoga. Deze vormen brengen alle voordelen die Yoga te bieden heeft: Het houdt je lichaam fit, flexibel en sterk, vermindert stress, brengt je in balans, verlicht pijn en blessures en... het is ook nog superleuk! Nog een groot voordeel: Yoga is voor iedereen, er is dus altijd een geschikte yogavorm voor jou. Meer informatie over de lessen en andere handige info vind je op deze pagina.

Gratis proefles?

Meld je aan via dit contactformulier

Meer info?
Wil je meer weten over een geschikte les voor jou of heb je een andere vraag over yoga? We helpen je graag.

  06 53 700 553 (ook WhatsApp)
  contactformulier

Yogalessen en lestijden

Bij Yogastudio Sayang kun je terecht voor yin yoga en vinyasa power yoga. Je kunt dus zelf een les kiezen die bij je past. Ben je op zoek naar een rustige zachte les, kies dan bijvoorbeeld voor yin yoga. Zoek je naast Mindfullness ook een goede work-out, dan is power yoga wat voor jou.

Flow Yoga

dinsdag • 20:15 - 21:15 uur

Een actieve vorm van yoga. Je werkt door lichamelijke inspanning naar ontspanng toe. Door het gebruik van vinyasa krijgt deze yogales een mooie flow. Vinyasa betekend; bewegen op de ademhaling. Tijdens de les worden voor alle houdingen opties en variaties gegeven, waardoor zowel beginnende als ervaren yogi’s voldoening uit de les kunnen halen.

"falling out of posture means you are human, getting back into posture means you are a yogi."  

Yin Yoga

dinsdag • 19:00 - 20:00 uur

Yin yoga is een zachte vorm van yoga. Tijdens de les verloopt alles rustig. Een goede tegenhanger voor het snelle dagelijkse leven. Toch is je lichaam tijdens de les wel degelijk in beweging, je blijft namelijk relatief lang in een houding waardoor deze bindweefsel en gewrichten versoepelt en versterkt. Een aanrader voor mensen met een zittend beroep, stijve spieren of blessures.

"In a world where you can be anything, be kind."

Yin Flow Yoga

vrijdag • 9:00 - 10:00 uur

Een mooie combinatie van Yin en Yang voor de ultieme balans. Het eerste deel van de les bestaat uit Vinyasa flow yoga. Dit is een dynamische vorm van yoga waarbij verschillende houdingen aan elkaar worden verbonden op je ademritme. Het tweede deel van de les bestaat uit zachte zittende en liggende houdingen die zorgen voor meer flexibiliteit.

"yoga is not about touching your toes,
it is about what you learn on the way down."

Lesrooster

dinsdag      
17:45 - 18:45 • Kinderyoga 8-12 jaar
19:00 - 20:00 uur • Yin yoga
20:15 - 21:15 uur • Flow yoga   

vrijdag
9:00 - 10:00 uur • Yin Flow yoga   

zaterdag
Regelmatig een yogaspecial. Meer info vind je op facebook.   


Tarieven

  • proefles gratis!
  • 10-rittenkaart € 95,-
  • losse les € 12,-
  • kinderyoga 10-rittenkaart € 65
  • losse les kinderyoga € 9,-

Bedrijfsyoga en kinderyoga voor scholen of BSO
We geven ook bedrijfsyoga en kinderyoga voor scholen of BSO. Meer info hierover vind je bij Yoga op locatie.

Locatie: De Gravin

Entree Gravenhorst Dubbeldam
Vijverlaan 1004
3319 PK Dordrecht

gratis parkeren.

Voor je aan de yogales begint

Yogamatjes en andere benodigdheden zijn aanwezig • draag comfortabele kleding waarin je vrij kunt bewegen, schoenen zijn niet nodig • eet niet teveel voor de les • telefoons op stil • geen yoga-ervaring is geen probleem, niet zo lenig of een beetje uit conditie ook niet • gratis parkeren • alle bussen stoppen voor de deur • graag voor elke les aan- afmelden.

Ervaringen

Het zijn afwisselende lessen waarbij je ontspant en je hele lichaam stretcht. Je krijgt meer ruimte doordat je alles uitrekt en uit de kramp haalt. Je lijf blijft soepeler en je ontspant door ademhalingsoefeningen. Het is echt een heerlijk rustmoment in de week.
Energieker geworden en dit heeft mij mentaal verrijkt
Ik ben erg enthousiast over de lessen en de docente! En het effect wat de yoga heeft op mijn lijf. Ik kijk echt uit naar de les.
Ik ben erg enthousiast over de lessen en de docente! En het effect wat de yoga heeft op mijn lijf. Ik kijk echt uit naar de les.
Goede docente, goede uitleg, je mag het op je eigen tempo doen.
Ik vind het een hele fijne manier van bewegen. De begeleiding is heel goed, alles wordt goed uitgelegd en je kan het binnen je eigen mogelijkheden doen. Ze geeft je het gevoel dat je niet hoeft te presteren maar dat je het echt voor jezelf doet op de manier die bij jou past.
De yoga lessen zijn afwisselend. Ze geeft de lessen op een fijne/rustige manier, legt goed uit tijdens de les.
Het was erg ontspannend terwijl je toch lekker al je spieren hun best voelt doen. Ik liep elke keer echt met veel meer rust de les uit

Yoga van inspanning naar ontspanning

Door de drukte van het dagelijks leven gaan we steeds vaker op zoek naar rust en ontspanning. Yoga kan je hierbij helpen. Het beoefenen van yoga houdt namelijk de aanmaak van stresshormoon cortisol tegen en helpt je bloedsuikerspiegel verlagen. Yoga helpt je dus om minder gestrest te zijn.

Hoe werkt dat in de praktijk?
Tijdens een yogales verbind je lichaam en geest door je ademhaling. Hierdoor werk je via lichamelijke inspanning naar ontspanning toe. Dit klinkt misschien wat zweverig maar is eigenlijk heel logisch.
Bijvoorbeeld: Door helemaal uit te ademen krijg je meer ruimte onder in je buik waardoor je makkelijker voorover kunt buigen. Je ademhaling helpt je dus dieper in de houding te komen.

Daarnaast zorgt een rustige constante adem voor rust in je hoofd, je hoofd volgt je lichaam. Ook goed te weten: Yoga kent geen prestatie of competitie, voel wat op dit moment voor jou mogelijk is, de rest komt vanzelf.

Namasté


“I honor the place in you which is
of love, of truth, of light, and of peace.
When you are in that place in you
and I am in that place in me,
we are one.”